A stílusosság 5 alapszabálya

8:00

Már van párizsi, európai, keleti divat, különböző irányzatok, melyek (sajnos) befolyással vannak ránk. A stílus az, melyet mi magunk építünk ki, mi formáljuk. És, hogy szerintem mi tesz stílusossá egy nőt? Olvass tovább!

A kevesebb néha több!
Ez az egyik legalapvetőbb szabály, még ha elcsépelt is. Egy ízig-vérig stílusos nő nem komplikálja túl megjelenését, ha valamit kihangsúlyoz magán, akkor a többit egyszerűvé és letisztulttá teszi. Gondoljunk csak bele, nem szép látvány, ha valaki megjelenik egy mintás felsőben, fuxokkal karöltve, hozzá pedig egy színben és stílusban különböző, szintén hangsúlyos nadrággal. Ha a felsőnk hangsúlyos, akkor érdemes egyszerű nadrágot és kiegészítőt választani, ha pedig a felsőn vagy ruhánk a letisztultabb, jöhetnek a vad kiegészítők.


Találjuk meg a stílusunkat!
A második fontos alapszabály, hogy találjuk meg a saját stílusunkat, ne másokat majmoljunk. Sok emberrel az a baj, hogy a tömegízlés után megy, ha egyszer az a trend, hogy bolyhos pulcsiban járjunk, akkor az emberek többsége bolyhos pulcsit vesz fel, még akkor is, ha nem is tetszik neki. Itt remekül megmutatkozik a "ha én a kútba ugrom, akkor te is" effektus. Nem baj az, ha követjük a különböző trendeket, de próbálja meg mindenki a saját képmására formálni.



Vállal fel önmagadat!
Igen hölgyeim, ez is egy fontos pont, hiszen gondoljunk csak bele, a lelkiállapotunk érződik a kisugárzásunk által és ha elnyomjuk önmagunkat, abból nem sülhet ki semmi jó. Persze ez nem csak az öltözködésben fontos, hanem az élet minden területén.


Nem a pénztárcánkon múlik!
Az igazi stílus nem a pénztárcánk vastagságán múlik, hiszen egy stílusos nő, ugyan olyan jól tud felöltözni egy turkálóból, mint high end üzletből (persze, azért abból könnyebb). Sok olyan embert láttam már, akik, annak ellenére, hogy tömve van a zsebük, nem túl stílusosak, pedig a luxus márkák termékeit hordják, és számos olyan ismerősöm is akard, aki viszont egy second hand üzletből is sikkesen öltözik fel. 

Legyen rajtad mindig valami szín!
Ez már nagyon a személyes véleményem, nem szeretem a monokróm öltözködést, egyszerűen mindig kell viselnem valami színeset. Ha valakihez az egyszerűség és a minimalizmus áll közel, akkor a szettjét dobja fel egy színes rúzzsal, a lényeg az, hogy legyen rajtunk valami szín. Én sokkal jobban érzem magamat a bőrömben télen is, ha nem csak szürke és fekete ruhában járok iskolába és dolgozni.

Fotók: Pinterest

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images