Halloweeni sütemények

12:17

Eljött a várva-várt halloween amikor kiélhetjük a kreativitásunkat a süteménykészítésben, jelmez gyártásban, sminkelésben, díszítésben. A mai bejegyzésemben halloweeni süteményeket hoztam nektek, némelyiknél találtam receptet is, a linkre kattintva lesz elérhető. 

De mi is az a halloween?

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár már az egész világon elterjedt. Halloween: all hallows' evening = „minden szent estéje”

Ez a kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. Úgy tartották, hogy az előző év halottainak lelkei ezen az éjjelen vándorolnak a holtak birodalmába és ezzel megzavarhatják az élők életét. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék a vándorlásukat és egyben biztosítsák a saját nyugodalmukat.

Az idők folyamán Halloween legfontosabb kelléke illetve tradicionális szimbóluma a töklámpás lett. Korábban a sütőtök faragás az aratási idényhez kapcsolódott, jóval azelőtt, hogy a Halloween jelképévé vált volna az Egyesült Államokban, ahonnan végeredményben eljutott Európába is ez az ünnep. A kivájt töklámpás angol elnevezése „Jack O'Lantern”, azaz „Lámpás Jack” vagy „carved pumpkin”.

És most jöjjenek a sütemények:

 A gusztusos sírokhoz nem kell más mint csokipuding, csokireszelék vagy barna lemorzsolt torta-tészta a földkupacnak és keksz amiből majd a sír lesz.

Süteménynyalóka

Véres ujjak, ki ne kóstolná meg? A receptet itt találjátok hozzá: http://www.sutigyar.hu/recept/halloween_suti_2

Cukorka minden mennyiségben
Muffin, pillecukor, tortadísz, folyékony dekorcukor és kész is a saját frankensteinünk

 Nem csak frankensteint lehet készíteni muffinból 




Darált kekszből gyúrt golyó, fehér cukormáz, csoki és kész is a szellemünk
Ha tetszett a bejegyzésem, facebookon is megtalálsz: https://www.facebook.com/MySweetesHeaven?ref=hl

Happy Halloween!

MySweetestHeaven

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images