Pasztell színű cipő világ - Cipő&Trend 2014

21:20


Verőfényes napsütés, virágzó fák, virágillat, lengébben öltözött emberek az utcákon, ez jelzi, hogy elérkezett a tavasz. Végre a szekrény mészére süllyeszthetjük a csizmákat és előkerülnek a balettcipők, loaferek, magassarkú cipők és szandálok. Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy melyek a meghatározó divatszínek a tavaszi-nyári ruhatrendben, most pedig a cipőkön a sor. A ruhaneműkhöz hasonlóan a lábbeliknél is a pasztell és fagyi színek dominálnak, a púder és babarózsaszín, barack, vajszín, levendula, halványkék és halványzöld. Megmondom őszintén, ahogy megnéztem a fast fashion üzletek cipőkínálatát, megállapítottam, hogy az idei szezon darabjai nem felelnek meg az én ízlésvilágomnak, kevés olyat találtam, amit szívesen hordanék. Így most azokat mutatom be nektek, amelyeket szívesen beszereznék.


Balettcipő

Lassan az időjárás is alkalmas arra, hogy balettcipőt húzzunk. Én egyszerűen imádom őket, rengeteg szín és fazon lapul a szekrényemben. Annak, aki szintén nagy rajongója a balettcipőnek, most mondom, idén is bátran válasszon ilyet, hiszen a boltok kínálatai közül még mindig az egyik legkedveltebb cipőfajta. Ez azért lehet, mert hétköznapokra is megfelelő választás, de ha jól kombináljuk, kiválló alkalmi viselet is válhat belőle.
H&M 2990 forint
Bershka 5595 forint
Zara 9995 forint
H&M 3990 forint


Loafer

Ez a cipőfajta az elmúlt 2-3 évben jött újra vissza a divatba, ami nem csoda, hiszen remekül lehet párosítani nadrággal, legginggel vagy akár szoknyával is. Régebben a nagymamák egyik kedvenc és kényelmes cipője volt, ám ma a sztárok és a fiatalabb generáció is előszeretettel hordja. A boltok polcain ma már rengeteg fajta létezik, a klasszikus fekete, bézs mellett ma már állatmintás, geometrikus mintájú, virágos, szegecses darabokat is árulnak. Én tavaly szereztem be a H&M-ben egy leopárdmintás darabot, kényelmes és hétköznapra is teljesen alkalmas.
Bershka 6995 forint
Mango 21995 forint
H&M 3490 forint
Mango 13995 forint 


Magassarkú cipők

A nyári fogadalmam, hogy megtanulok magassarkúban rendesen járni. Eldöntöttem, éjjel-nappal fogom őket viselni, ha csak a kisboltba ugrok le, vagy csak az edzőterembe, akkor is felhúzom, hiszen minél többet van a lábamon, annál biztosabb lesz benne a közlekedés. Idén a kerek orrú magassarkúk helyett a hegyes orrú cipők leszek túlsúlyban, ám formában és fazonban lehet bőven válogatni. Itt is a pasztell és a fagyi színek választéka lesz nagyobb, de a klasszikus fekete-fehér kombináció is jó pár féle változatban megtalálható majd a boltokban. A hegyes orrú cipőknek az a nagy hátránya, hogy összenyomja az ujjainkat, mert természetellenes pozícióba kényszeríti a lábat. Mi nők ezzel nem szoktunk törődni, a lényeg, hogy csinos legyen és pár órát kibírjunk benne. Az esztétikai előnye viszont az, hogy nyújtja a lábat, így az alacsonyabb termetű hölgyeknek ajánlják előszeretettel. Aki merész, az viszont húzzon a lábára színesebb, feltűnőbb darabokat.
Stradivarius 9995 forint
Bershka 8995 forint
Bershka 8995 forint
Bershka 8995 forint


Magassarkú szandálok

Ezekkel még várni kell (hacsak nincsen kint 30 fok), de gondolom már mindenki izgatottan várja, hogy elővehesse a szekrényből. Idén rengeteg variációban lesznek megtalálhatóak, visszatér a vastag sarok, bokapánt, a sarkat szabadon hagyó nyitott hátsó rész. Szeretem a vastagabb sarkú cipőket, sokkal jobban eloszlik a testsúly, így nem fárad el olyan gyorsan a lábam, mint egy vékony sarkú cipőben, viszont a brutálisan vastag sarok már nem az én ízlésvilágom. 
Zara 13995 forint
Zara 15995 forint
Deichman 7990 forint
Deichman 6990 forint


Telitalpú szandálok

A telitalpú szandálok számomra a tavaszi-nyári időszak legkedveltebb darabjai, hiszen kényelmes (akár egy egész napot is kibírok bennük), emellett pedig és csinos, nőies. Áldom a tervezőt, aki kitalálta ezt a fajta cipőt. Idén a természetes anyagból készült talprésszel rendelkező cipők hada árasztja el a boltokat, visszajön a holdjáró fazon, ám már sokkal szolidabb verzióban. Ha a talp eleje is emelt, akkor a talpunk hajlása is kisebb, mint platform nélkül, tehát kevesebb súly nehezedik az elülső talppárnára. Jobban kedvelem azokat a cipőket, amelyeknek a felső része különlegesebb kidolgozású, a cipő talpa pedig egyszínű.
Mango 13995 forint
Bershka 9995 forint
Mango 13995 forint
Bershka 9995 forint



Ha tetszett a bejegyzés, facebookon is megtalálsz:https://www.facebook.com/MySweetesHeaven?ref=

MySweetestHeaven

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images