Hogyan vásárolj tudatosan? Boltkórosok figyelem!

8:00

Akin már jelentkeztek a boltkórosság tünetei, azok nagyon jól tudják, hogy milyen nehéz egy-egy vásárlás alkalmával visszafogni magukat. Belépünk a boltba, elkap a vágy és már nyílik is a pénztárca. Mire hazaérünk, szegény ott fekszik a táskánkban üresen. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, elkerülheted az üres pénztárca-szindrómát.


1. Tervezd meg előre, hogy mire van szükséged

Kezdjük az elején, hiszen mindig az első lépések a legnehezebbek. Az, hogy mire van szükséged nem egyenlő azzal, hogy mit szeretnél. Mert lehet, hogy én szeretnék még egy pár csizmát a 20 másik mellé, de arra már nincsen szükségem. A spórolás legalapvetőbb szabálya az, hogy ne költs feleslegesen. Csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van!


2. Vásárolj leárazások alkalmával

Ezzel a módszerrel sok pénz a zsebedben maradhat, persze, ha az első lépést is betartod. Lázarásokkor azért jó vásárolni, mert egy adott keretből több ruhát tud venni magának az ember. Sokszor van olyan akció, hogy a második terméket fél áron megkapod vagy ha vettél két terméket, a harmadikat ajándékként hazaviheted. Érdemes ezekre odafigyelni.


3. Vásárlás előtt nézd meg a honlapot

Sokszor, ha vásárolni megyek, előtte megnézem az adott márka honlapját, hiszen rengeteg információt megtudhatok onnan. Ezáltal időt és pénzt spórolhatsz, mert fel tudod mérni, hogy mit hol érdemes megvenni. Nem árt egy előzetes árkalkulációt is készíteni, így nagyjából látni fogod mennyit fogsz költeni.


4. Csak az álomdarab jöhet velünk haza

Ezt a szabályt már egy ideje betartom és segít elkerülni az őrült költekezést. Akkor kezdtem el alkalmazni, mikor a szekrényemben felgyülemlettek a címkés darabok. Ott elgondolkoztam, hogy ha minden olyat megveszek, amire azt mondom, majd felveszem egyszer, hamarosan bővíteni kell a szekrényem méretét. Érdemes csak azokat a ruhákat, cipőket, kiegészítőket beszerezni, ami még azután is tetszik, hogy háromszor körbejártuk vele a boltot. Ha egy kis kétségünk is támad, azonnal akasszuk vissza a ruhaállványra, mert valószínű, hogy nem az álomdarab van nálunk.


5. Mindig próbáld fel

Ha nagy a sor, nem biztos, hogy felpróbáljuk az olcsóbb darabokat. Törekedjünk arra, hogy minden ruhanemű minimum egyszer legyen rajtunk. Szép a ruha, de lehet, hogy nem áll jól a szabása, a formája vagy a hossza. Ha a próbafülkében is lecsekkoljuk magunkon, tuti nem veszünk meg olyan darabot, ami később címkével kerül be a gardróbunkba.


Hasznosak voltak a tippek?


You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images