Smink hibák - Ezekre figyelj oda!

10:00

Sminkelni nem könnyű és még a legrutinosabbak is elkövethetnek néhány hibát, ha nem figyelnek kellőképpen oda a művelet során. Melyek ezek a smink bakik? Ha tovább olvasol, a cikkből kiderül.

1. Nem alapozod le a szemhéjadat sminkelés előtt. Ahhoz, hogy a szemhéjpúderek a valós színűket adják a szemhéjadon, előtte egységes árnyalatúvá kell azt tenned. Legegyszerűbben krémes állagú korrektorral vagy szemhéjpúder alappal érheted el a kívánt hatást. A szemhéjpúder alapoknak megvan az a plusz előnye is, hogy egész nap helyén tartják a sminkedet, így nem kell az igazgatással vesződnöd.


2. Nem megfelelő formájú ecseteket használ sminkeléskor. A szemhéjad megfestéséhez elegendő két, jól kiválasztott ecset. Ezek közül az egyik lapos, tömött sörtéjű legyen, ezzel fogod a színeket felvinni. A másik pedig hosszú sörtéjű, lazább sörteszerkezetű legyen. Ezzel kiválóan tudsz majd satírozni, árnyékolni. Pirosításhoz ferde sörtéjű ecsetet válassz, pontosan, precízen tudsz majd vele pirosítani.




3. Sötét rúzshoz nem használsz szájceruzát. Ahhoz, hogy pontosan követni tudd a szád ívét, és ne maszatolódjon el a sminked, használd ceruzát. Akár az egész ajkadat átceruzázhatod, majd jöhet rá a rúzs. Nagyon fontos, hogy azonos színűek legyenek, a ceruza ne legyen sötétebb, sem világosabb.

A cikket szerkesztette: Fülöp Judit, az E-makeup sminkmestere.
fulop.judit@e-makeup.hu

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images