Judit Takacs - Interjú

22:11

Már az Inside Out kollekció bemutatón beleszerettem Judit Takács táskáiba, hiszen nagyon szépek és különleges technikával készülnek. Öröm hír továbbá, hogy a márka most ünnepli 5. szülinapját. E kapcsán beszélgettünk a tervezőnővel, egy kis időutazás keretében. 

Honnan jött az ötlet, hogy tervező legyél?
Már gyerekkoromban rengeteget rajzoltam, ruhákat terveztem, majd a gimnázium végére tisztult le bennem, hogy tényleg kreatív szakmát szeretnék választani. Id. Szunyoghy András ajánlotta Édesapámnak egy alkotótáborban, hogy ha valóban ez a tervem, akkor vigyen el Kopek Rita előkészítőjébe, mert ott ki fog derülni van-e hozzá elég tehetségem. A Ritánál eltöltött két év nagyon tevékeny időszak volt, heti 24 (intenzív időszakban napi 10) órában fejlesztettük a rajz és egyéb vizuális készségeinket, mindez megalapozta a munkához való hozzáállásunkat is.
Hol végezted el a képzést?
A Moholy-Nagy Művészet Egyetemen végeztem a tanulmányaimat elsődlegesen bőr szakirányon, majd egy év csúszással, de azzal párhuzamosan a Design Menedzser képzést is elvégeztem.Mikor indítottad a saját neveddel fémjelzett márkád?
Már a diploma évemben elindult maga a márka, bár az elején még nem tudatosan építkeztem. A másodszakom mellett részmunkaidőben dolgoztam egy designer boltban, s eközben egyedi rendeléseket is vállaltam. Az első kollekció bemutatásának időpontja 2012 tavasza, amire Ágóval (Zoe Phobic) közösen dolgoztunk és az alapkoncepciót a kagyló formájú kis táskáim adták. Maga a kollekció nagy visszhangot keltett, és innen indult a márka saját, szezononként megjelenő kollekciós vonala. Immáron pedig 5 éve, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelő etapokban jelentkezünk új kollekcióval.Mi alapján inspirálódsz?
Rengeteg dolog inspirál, mint a természeti jelenségek, taktilis ingerek, élőlények, könyvek, filmek, illatok vagy emlékek.  Először mindig a hangulatot határozom meg, amelyet a termékeimmel közvetítetni szeretnék, ezután kiválasztom az ehhez passzoló színeket, anyagokat. Fontosnak tartom, hogy minden kollekcióban legyen valami egyedi és különleges, hogy ezáltal a már meglévő, és a leendő vevők is rátaláljanak kedvenc darabjaikra. Így például a fák ihlette 2013 FW kollekció kellékei gőzölt bükkfából készültek, a 2014 FW kollekció inspirációja  morse jelek formájában került a táskákra. A 2015 SS darabok a biolumineszcens élőlények (medúzák, gombák, algák, ízeltlábúak...) fényjátékán és azok mintázatán alapszik. Az egyes kollekció modelljeinek a nevei mindig visszautalnak az inspirációra.Miért pont bőrrel dolgozol?
Imádom az illatát, a tapintását és hogy tulajdonságai révén teret enged a kísérletezésnek, az egyedi megoldásoknak. A bőr az egyik legnemesebb anyag és a márka szempontjából esszenciális, hogy minőséget képviseljen az vásárlók felé.


Kik a célközönséged?
Nem határolnám el élesen a célcsoportomat, hiszen minden korosztály megtalálhatja a hozzá tökéletesen illeszkedő darabot a kollekcióimban.


Hogy látod a vásárlóidat?
A saját szakmájukban sikeres, értelmiségi nők, akik számára a klasszikus, kifinomult elegancia némi vagánysággal, exhibicionizmussal párosul.


Képek Forrása: Judit Takacs Facebook

Melyik a szívednek legkedvesebb kollekció?
Nehéz választani, hiszen mindegyik másért különleges. A tavaszi-nyári darabok vagányak (sötétben világítós), az őszi-téli táskák aprólékos hajtogatása játékos és izgalmas. A morze kollekcióban is örömet leltem, hiszen imádtam, hogy a kiegészítőimnek rejtett üzenete van.


You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images