Faludi G - Interjú

14:06

Kedvelem az üvegből készült termékeket, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában ez az anyag. Faludi G márkával a 2015-ös kollekció révén kerültem kapcsolatba, mely fókuszában a jég csodálatos világa áll. Ismerjétek meg ti is a márka mögött lévő tervezőnőt, Faludi Gabriellát.  

Hogyan alakult ki benned, hogy egy ékszermárkát hozz létre?
Mielőtt létrehoztam a Faludi G-t, már körülbelül 10 éve foglalkoztam üveggel és 3-4 éve terveztem és készítettem ékszereket. Egy ponton elhatároztam, hogy az ékszerek irányába megyek tovább, a belsőépítészeti munkákat nem folytatom. Ekkor született meg a saját márkám, a Faludi G, amit azóta is töretlen lendülettel építek.Milyen anyagokkal dolgozol szívesen?
Üveg, fém, üvegbeton. Egyelőre ezek szerepelnek a palettán, de nyitott és kíváncsi vagyok. Semmi sem kizárt.Kik kedvelik leginkább az ékszereidet?
Azok a nők, akik a fast fashionnal szemben a saját stílusukat tartják fontosnak és kedvelik a nem egyértelmű, nem könnyen feltárulkozó dolgokat. Akik a befogadói oldalon aktív szerepet szeretnének.Miben áll a márka eszenciája?
A női lét konzekvens kutatásában tárgyakba öntve.Mesélj egy kicsit a karácsonyi kollekciódról...
A Faludi G idei limitált karácsonyi kollekcióját a jég ihlette. Már nagyon régóta tervezek egy tél, jég, hideg inspirálta kollekciót, de most fogalmazódott meg először a tárgyak szintjén az az összekötő forma, az a felépítés, amivel a jég világát átvezethetem az ékszereimbe. Az eszmei összeköttetés régóta megvan a fejemben, csak a megfelelő forma hiányzott. Helyesebben azoknak az építőelemeknek a formája, amik az ékszert alkotják. Ezek a parányi, lapos üveglemezkék, a vékony, összetöredezett jéglemezkékre hasonlítanak. A jég-víz-üveg hármas egyébként is rokon anyagok. Számomra az üveg a víz pillanatfelvétele, miként a jég is az. A megfagyott idő. Hiszen a víz egy pillanatnyi állapotát rögzíti a kiolvadásig. Ez a pillanatkép adta a 2015-ös karácsonyi kollekció inspirációját.Nyerd meg karácsonyra Faludi G egyik csodás jég ihlette szettjét. Részletek ITT


You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images