Ismerd meg a hazai tervezők tavaszi kollekcióit! 2. rész

8:00

Előző cikkünkben már megismerkedhettetek 5 hazai márka tavaszi kollekciójával, ám ezúttal is 5 újabb darabot hoztam nektek, melyekre érdemes egy pillantást vetnetek.

Konsanszky
Konsánszky Dóra új kollekciójában remekül kombinálja a húszas évek jazz korszakának szabadságát a nyolcvanas évekre jellemző sportruházattal, ezáltal egyszerre lesz laza és elegáns. A tavaszi kollekció az Absentee nevet kapta, fő inspirációs forrása pedig Szjerdene zenéjének finom hangzásvilága.


 KELE Clothing
A márka ezúttal a magyar népmesék világát hozta el kollekciójában, mely a mindentlátó királylány történetét "meséli el". A rózsa motívum több ruhán felfedezhető, hiszen mélyebb tartalommal bír, a másik ember és önmagunk elfogadásának jelképe. A rózsa mellett a találkozhatunk hal és madár mintával is, ezek szintén a mesére vezethetők vissza.


Cukovy
A márka merészen bánik az anyagokkal és formavilággal,minden kollekciója tartalmaz ikonikus darabokat, ezekre ha ránéz valaki, egyből tudja, hogy az egy Cukovy darab. Az tavaszi szezon fő inspirációja Olafur Eliasson alkotásai voltak. Célja, hogy kizökkentse az embereket a mindennapi valóságból, ezt pedig optikai csalódások, fény és tükröződő felületek kombinálásával éri el. Nekem a kollekció egyik kedvenc darabja a zöld, irizáló kabát, egyszerűen oda vagyok érte!


Bridget&Olivia
A Bridget&Oliviabrand idén tavasszal a sportos elemekre helyezi a hangsúlyt, a maszkulin anyagokat keveri a nőies szabásvonalakkal. A tervezőpárost a Her című film ihlette meg, főszereplője egy nagyváros lakója, foglalkozását tekintve levélíró, mások helyett ír személyes hangvételű levelet. A levelek általó jobban ki tudja fejezni önmagát, mint a mindennapi kommunikációban, ezt pedig magánélete is megsínyli. Vágyik az emberi kapcsolatokra, így ismerkedik meg egy operációs rendszerrel, Samanthaval. A főszereplő idővel beleszeret az operációs rendszer hangjába. A történet tanulsága, hogy az ember hajlamos gyengéd érezelmeket táplálni szituációk, egyszerű fantáziák iránt, melyeknek nincsen fizikai megjelenésük. A márka az előző szezonban még csak pár ruhát tervezett fériak számára, ám idén majdnem a kollekció felét teszik ki ezek a darabok.


 Anna Daubner
A tervezőnő tavaszi kollekcióját SörenBeineke művészi alkotásai inspirálták, a pasztellszínek és aszimmetrikus szabásvonalak mind hűen tükrözik a német művész képi világát. A ruhákon megjelenő digitális printek a tervezőnő kedvenc motívumait adják vissza, a háromszög formák pedig jelzés értékkel bírnak. A kollekcióhoz ékszerek is tartoznak, melyet Ali Munn kanadai ékszertervező készített.


You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images