Cabala - Interjú

8:00

A CABALA márka azért is egyedülálló a hazai tervezők körében mert minden ruhadarab egy motiváló üzenettel van ellátva. Ebben a rohanó világban az ember felfelejt magával is foglalkozni, de szerencsénkre a CABALA ruhánk figyelmeztet minket arra, hogy mitől szép az élet.

Mi inspirálta a márkanevedet?
Eredetileg a kabala egy szerencsehozó tárgy, melyről úgy hiszik, hogy misztikus, csodatevő erővel bír és védelmezi a viselőjét. Ezt a pozitív jelentéstartalmat szerettem volna beleszőni a ruháim mindegyikébe, hiszen a ruháim egyike sem “csak” egy anyagdarab, hanem sokkal több annál, mágikus, erőt és energiát rejtő ‘kabalaruhák’, amik tökéletesítik a viselőjük mindennapjait.


Miben áll a márka eszenciája?
A márka különlegessége a letisztult és egyszerű vonalak, a nőies megoldások és kényelmes fazonok mellett az, hogy minden ruhám alap kiegészítője egy felirat: egy pozitív szó, egy megerősítés, egy motiváció – egy megfelelő mondat, amely az ideális irányba képes elbillenteni és észrevétlenül is segíteni a ruha viselőjét. Minden kollekcióm egy személyes témát ölel át, melyek központjában a magunkba vetett hit áll – és minden kollekció egy üzenetet hivatott közvetíteni a márka viselői számára. A motiváló sorok hatalmas lélek-doppingot adnak minden pillanatban, amikor csak szükségünk lehet rá, emellett meggyőződésem, sőt bizonyított tény is, hogy a pozitív szavaknak és gondolatoknak hasonló pozitív rezgései vannak, melyek további hasonló, pozitív rezgéseket vonzanak magukhoz megannyi formában. Miszerint a hasonló hasonlót vonz, egy apró pozitív felület is elég lehet ahhoz, hogy csodálatosabbá varázsoljuk a napunkat, majd folyamatában az életünket is – akár hiszünk benne, akár nem.


Milyen színekkel, anyagokkal dolgozol szívesen?
A ruháim tervezése során a legfontosabb szempont számomra a hordhatóság, a kényelem és ezzel egyidejűleg az elegáns megjelenés. Az egyedi ruhák megvalósítása nem merül ki az általam megtervezett formáknál, hiszen minden vásárlóm maga választhatja ki, hogy a számára legközelebb álló fazonú ruha milyen anyagból és színből készüljön el az aktuális választékból. Nagyon szeretek pamut anyaggal dolgozni és a kollekcióim darabjait szinte mindig pamutból álmodom meg, hiszen remekül felhasználható és tökéletesen kombinálható, beilleszthető minden ruhatárba. Ezáltal – és a fazonok sokszínűsége miatt - a ruháim mindegyike alapdarab és bármely stílusban szabadon hordhatók – legyen az akár laza vagy elegáns. A színek kiválasztása során igyekszem követni az aktuálisan kedvelt trend-színeket, de ezek mellett folyamatosan jelen vannak olyan alapszínek is amelyek örökérvényűek, így mindenki megtalálhatja a számára kedves színt.


Mit gondolsz a magyar nők öltözködéséről?

Nem vagyok teljesen kibékülve a kötelezően követendő trendekkel melyek évről évre menetrend szerint átszáguldanak hazánkon. Ránk “tuszkolnak” egy követendő példát, amit nők ezrei követnek attól függetlenül, hogy előnyös-e számukra vagy megfelelően tükrözi-e egyéniségüket - csupán azért mert ez a “trendi”. Nagyon szomorúnak tartom, hiszen megannyi csodálatos nő, csodaszép lány szaladgál az utcán egy sablonba csomagolva, mellyel elfedik a valódi szépségüket és ami a legfontosabb: az egyéniségüket is. A legnagyobb igényt a fejlődésre ott látom, hogy nagyon kevesen ismerik csak igazán saját magukat. A saját stílusunk megtalálása és kialakítása is egy önismereti folyamat része – mindent ide vezethetünk vissza, hiszen aki nincsen tisztában önmagával és az értékeivel akkor kihangsúlyozni sem tudja mindazt. Minél inkább tisztába kerülünk azzal, hogy kik is vagyunk igazából, mit gondolunk a világról, hogyan viszonyulunk a körülöttünk történő eseményekhez, annál inkább megjelenik ez az öltözködésünkben, a megjelenésünkben és elsősorban a kisugárzásunkban. Az öltözködésünk is egy kommunikációs eszköz. Azzal ahogyan kinézünk, megjelenünk és létezünk úgy némán, szavak nélkül is kommunikálunk az emberekkel magunk körül és megítélnek minket ezáltal. Lehet, hogy nem is beszéltünk még valakivel egy szót sem, ő mégis kialakított rólunk egy szilárd véleményt a megjelenésünknek köszönhetően, amin a jövőben nagyon nehezen tudunk csak változtatni. Azt gondolom, hogy nem attól lesz valaki csinos, elegáns és feltűnő, hogy a legtrendibb darabot kikapja a szekrényéből, ez is, mint minden, fejben dől el. Amennyiben tudatában vagyunk magunkban, a készségeinknek, erősségeinknek és ezeket hangsúlyozva cselekszünk, akkor sokkal egységesebbek és kiegyensúlyozottabbak leszünk.


Mik a terveid a jövőre nézve?

Rengeteg tervem van a jövőre nézve, hiszen álmodozó típus vagyok, de igyekszem ezt a jelzőt célalkotóra és megvalósítóra cserélni folyamatosan. Szeretném, hogy ha minél többen megismernék a CABALA-t és a motivációs ruhákat. Küldetésemül tűztem ki, hogy minél több nőt hozzásegítsek a céljaik eléréséhez egyedi “eszközeim” segítségével: a ruháim és a rajtuk szereplő folyamatos motivációk által. A magunkba vetett hitben hatalmas erő rejlik, aki hisz magában az bármire képes – szeretném erre felhívni a nők figyelmét és e szerint is élni. Terveim között szerepel egy eseménysorozat szervezése, mely a ruhákkal való személyes találkozásokon túl rengeteg előadásra és ismerkedési lehetőségre ad majd lehetőséget. Továbbá hamarosan érkeznek motiváló kiegészítőim is, mindezzel színesítve a ruhák egységét. Természetesen a legnagyobb hangsúlyt a ruhák kapják ezután is és már most gőzerővel készülök már az őszi-téli kollekció megvalósítására, ezen belül is egy újabb mini kollekcióra.



You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images