Kati néni kedvenc tortája

17:46

Ma hivatalosak voltunk mamámékhoz ebédre. Mint ahogy az lenni  szokott, a mama főztje a legfinomabb. Ez nálunk sincsen másképpen. 5 fogásos ebéddel várt minket. A ételek között volt gombás csirke, ropogós csirkeszárny, jókai bableves, spenót... De a desszert mindent überelt. Nagyon szeretem a túró alapú gyümölcsös süteményeket, és ez éppen ilyen volt. Gyorsan el is kértem a receptet, ami a következő:


Krém:
negyed kiló krémtúró (Aldi)
negyed kiló tehéntúró
1 vaníliás puding sűrűre főzve

Piskóta:
6 egész tojás
6 kanál nyírfacukor
6 kanál liszt (ki milyet szeretne, én úgy szoktam, hogy 70% teljes kiőrlésű liszt és 30% rétesliszt)
késhegynyi szódabikarbóna

A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és elkeverjük. Végül lassan adagolva hozzászitáljuk a szódabikarbónát. Középhőmérsékleten 30 perc alatt megsütjük. A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki, mert a tészta könnyen összeesik.

A krém nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagokat csak össze kell keverni és mehet is a torta tetejére. A díszítést mindenkire rábízom, a képen eperrel, málnával, kandírozott narancshéjjal, koktélcseresznyével lett megspèkelve. El tudnám még képzelni gumicukorral is. Majd valamikor megpróbálom.




Jó étvágyat!

MySweetestHeaven

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images