Gombold Újra! blogger szemmel

8:00

Idén immár 4. alkalommal került megrendezésre a Gombold Újra!, vagy ahogy mostanában hívják, a Central European Fashion Days. A háromnapos rendezvényen a magyar divatipar színe-java felvonult. Én az egyik blogger barátnőmmel, a Life of PeaM szerkesztőjével látogattam el az eseményre szombaton. Sajnos a pénteki napon munka miatt nem tudtunk ott lenni, de így is egy élmény volt.


Megérkeztünk az Central European Fashion Days-re


A rendezvény helyszínéül a Városligeti Műjégpályát választották, amit elsőre nem értettem, hiszen elég hideg volt az idő egy szabadtéri rendezvényhez. Ám másnap megnyugodva konstatáltam, hogy gondoltak a fázós emberekre is. Szombaton, olyan fél 1-körül értünk oda Mimivel a bemutatóra. Kicsit kalandos volt a bejutás, nem láttuk, hol van a bejárat, de pár perc keresgélés után szerencsére megtaláltuk. A kapu és a Gombold Újra! bejárata között vörös szőnyegen "vonulhattunk végig".

A "vörös szőnyeg"

Maga a divatbemutató egy nagy sátorban volt megtartva, amit belülről fekete szövettel béleltek, így exkluzív hatás keltett. Kényelmes fotelokban várhattad a következő divatbemutatót, miközben kortyolgattad a forró lattét. A regisztráció után megkaptuk a karszalagunkat, egy kis ajándékot, majd elfoglaltuk a helyünket a kifutó mellett.


The Budapest Fashion Journal


Az első bemutató, amit megnéztünk, Dori Tomcsanyi tavaszi-nyár kollekciója. A tervezőnőt az egyik legalapvetőbb elemünk, a víz inspiráltaú. A printelt ruhák mintái nyári hangulatot varázsoltak, a fagyi színek pedig csak fokozták az élményt. A kollekcióban a lágy menta-, az akvamarin, a búvárkék, illetve a lazacos árnyalatok domináltak. Negyed három után érkeztek a kifutóra Konsanszky Dóri modelljei. Áttetsző ingekben, alig takaró miniszoknyákban, bőrhatású, vagány leginggekben kendővel a fejükön sétáltak végig a kifutón. A show végére jó pár ruhadarab felkerült a kívánságlistámra.


Sejtető anyagok


Konstanszky után következő nagy kedvencemnél, Szegedi Katánál is az egyik fő szín a fekete volt. Úgy látszik, a jövő nyári trend a laza és mindent sejtető anyagból készült ruhákból fog állni. Mint Dori Tomcsanyinál, itt is megjelentek az erőteljes fagyi színek, Kata kollekciójában szerintem a fő hangsúly szintén a printeken volt, a ruhák formáit is ezzel kombinálták, így izgalmas és látványos lett.


Különleges, printelt ruhák a kifutón
A Szegedi Kata után Napsugar Von Bittera showja következett. Elsőre nem tudtam azonosulni a ruhákkal, mert egyértelműen nem az én stílusom. Alapvetően a tengerészmintás anyagok domináltak a kollekcióban, melyet baseballsapkákkal és futurisztikus szemüvegekkel dobtak fel, A modellek cipői nekem kicsi sok volt, eleve nem vagyok a nagyon vastag talpú lábbelik híve. A show végére azért kezdett a kollekció is szimpatikusabb lenni számomra, a bőrdzsekikbe egyszértelműen beleszerettem.


Képek forrása: Design Terminál facebook oldala


Az Aarion kollekcióját már nem tudtuk teljesen végignézni, mert én most gyógyultam meg egy jó kis vírus után, így haza kellett jönnöm pihenni. Sajnálom, hogy a döntőn nem lehettem ott, de így is hatalmas élmény volt a számomra. Arról nem is beszélve, hogy találkoztam és beszélgettem olyanokkal, akinek a munkásságát figyelemmel kísérem. Remélem jövőre már sokkal több barát körében élvezhetem a showkat.


Life of Peam-mel és Nana's Fashion-nel
You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images