Öltözz alaktípusodnak megfelelően!

10:46

Minden nő úgy szép, ahogy van, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen ruhadarabok előnyösek a számára. Az alaktípusoknak 5 fajtája van, téglalap, körte, alma, fordított háromszög és homokóra. A nők többsége a körte típusba tartozik, a sokak által vágyott alak pedig a homokóra. És, hogy mit is jelentenek ezek a típusok? 


Téglalap

A vállak, derék és a csípő nagyjából egy vonalban vannak. Ez általában a sportos alkatú lányokra jellemző, sőt szokták rájuk használni a fiús jelzőt is. Én is ebbe a típusba tartozok, éppen ezért próbálok nőiesebb ruhadarabokat felvenni. Ha te is téglalap alakkal rendelkezel, akkor válassz rövidebb szoknyát, egyenes szárú, passzos nadrágot, V-kivágású dekoltáltabb felsőt és magassarkú cipőt, így garantáltan szuper szexi leszel.



Fordított háromszög

Aki a háromszög alaktípusba tartozik, annak általában a mellbősége nagyobb, mint a csípője. Hogy összhangba kerüljön a felső és az alsó test, érdemes olyan ruhákat választani, ami a test alsó felét emeli ki. Ilyenek lehetnek az overálok, A vonalú szoknyák, V nyakú felsők és a bő nadrágok.


Alma

Az alma alakkal rendelkező hölgyeknek a melle és a hasa a legkritikusabb része, a válluk szélesebb ,a derékvonal pedig nem elég hangsúlyos. Érdemes olyan ruhákat választani, melyek a mellet vagy a lábat emelik ki. Ilyenek az A-vonalú, derékban szűkített felsők, rövidebb szoknyák. Érdemes még világosabb színű ruhadarabokat magukra ölteni.


Homokóra

Ez az egyik legarányosabb testalkat típus, hiszen a a csípő és a mellszélesség összhangban van, a derék pedig karcsú. Ha homokóra alakod van, olyan ruhákat válassz magadnak, mely kiemeli az alakodat, mint például magasított derekú szoknyák, ceruzaszoknya, derékban karcsúsított ruhák, kissé bővülő nadrágok.


Körte

A nők nagyja ebbe a típusba tartozik, jellemző rájuk, hogy széles a csípőjük és keskeny a válluk. Az esetek döntő többségében az alsó test szélesebb, mint a felső. A körte alakú lányoknak ajánlott mélyen dekoltált felsőt felvenniük, hiszen ez szélesíti a vállat és a mellre kerül a hangsúly. Jól állnak még nekik az A-vonalú, lágy esésű szoknyák, mell alatt húzott felsők, egyenes szabású, sötét színű ruhadarabok. Cipőben pedig érdemes hegyes orrú darabot választani, hiszen ez optikailag nyújtja a testet.




You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images