FFanni - Interjú

10:00

Előző héten megint sok dolgot csináltam, ami a blogommal kapcsolatos. Elindult egy hosszabb kis projekt, melyről még sajnos nem beszélgetek (ígérem, ha hivatalos lesz, ti tudjátok meg először), részt vettem Marie Anne Design és Chloe From The Woods kapszulakollekció bemutatóján illetve találkoztam Fannival, a FFanni márka tervezőjével, hogy egy interjú keretében bemutathassam nektek a munkásságát. 


Fannit még a Bridget&Olivia SS15 kollekció bemutatóján ismertem meg. Egyből feltűnt a tömegben, hiszen citromsárga bunda volt rajta. Mimivel egyből meg is jegyeztük, hogy mennyire szuper a kabátja, hiszen mi is imádjuk a színes darabokat. Az est folyamán valahogy hárman megtaláltuk egymást és elkezdtünk beszélgetni. Elmesélte, hogy ő is tervező és mutatott pár képet a kollekciójáról. Mi csak ámultunk, milyen szín és formavilágot álmodott meg Fanni. Egyből eldöntöttem, hogy muszáj őt nektek is bemutatni, hiszen nagyon egyedi, amit csinál. Lejjebb olvashatjátok az interjút!



Hogyan lettél divattervező?

A történetem Londonból indul, hiszen egy ideig kint éltem. Central St. Martins iskolában tanultam divatra épülő képzést. Maga a képzés 3 hónapos volt, hétvégente suliba jártam, hétköznapokon pedig a Mcdonald's-ban illetve a Dominos Pizzériában dolgoztam. Mikor hazaértem, beiratkoztam a KREA divattervező szakára, ahol 4 évet töltöttem el.



Mi inspirálta a kollekciódat?

A kollekció (melyet a képeken is láthattok) a diploma munkám része, ahol a kedvenc boltomnak (Top Shopnak) kellett egy fiktív kollekciót tervezni. A ruhadarabokat Pop Art és a képregény stílus inspirálta. Image darabokra épül, melynél kiválasztottam három énekesnőt és a rájuk jellemző szimbólumokat rajzoltam le. Továbbá a kollekció tervezésénél fő szempont volt a jó minőség, hiszen rengeteg kézi rátét található a ruhákon (flitterek, hímzés).



Szerinted mi a különbség az angolok és a magyarok öltözködése között?

Angliában az emberek sokkal merészebbek, bevállalósabbak, szívesen hordanak színeket. Hazánkban a mentalitásunkat az öltözködés is hűen tükröz, hiszen szívesebben hordunk sötétebb darabokat, sokszor hasonló boltokban vásárolunk. Nem merünk extrémebbek lenni, felfedezni a saját stílusunkat. 




Kinek ajánlod a kollekciódat?

Azoknak a hölgyeknek, akik életvidámak, pozitívan gondolkoznak, szívesen hordanak színeket és nem félnek egyediek lenni. Ez a  kollekció egyfajta életérzés, hogy felvállaljuk önmagunkat, merjünk kilépni a szürke hétköznapokból. 





Fanni munkáit a Heinrich Alkotói Szinten lehet megtekinteni az Üllői út 32. szám alatt.



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon jól néznek ki a ruhák! Örülök, hogy ilyen színes cuccokat tervez, én imádom a színeket és számomra kezd unalmassá válni a nagy minimalista trend :S

    VálaszTörlés
  2. Én is pont emiatt szeretem a ruháit. Majd az őszi-téli kollekcióra is nagyon kíváncsi leszek. :)

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images