Melyik évszaktípusba tartozol? - Tavasz

10:00

Arra gondoltam, hogy talán sokan nem tudjátok, melyik évszaktípusba tartoztok, ezért minden héten egy típus tulajdonságait leírom nektek. Ez azért is fontos, mert így könnyebben választhatjátok ki, hogy mely színek állnak nektek jól, ez a tudás pedig hasznos a ruhák kombinálásánál vagy a smink termékek kiválasztásánál. Az első részben a közelgő tavasz miatt a tavasz típusról fogtok pár fontos információt megtudni.


Mielőtt leírnom a tavasz típusú hölgyek legjellemzőbb tulajdonságait, nézzük meg, hogy honnan jött ez a színskála. Johanness Itten svájci festő és művészpedagógus megfigyelte, hogy növendékei olyan színeket választanak leginkább, melyek megegyeznek a kinézetük összképével. A színcsoportokat 4 nagy főcsoport alkotja és 12 alcsoport tartozik hozzájuk. Ebben a cikkben a főcsoportokkal fogok foglalkozni. 


Tavasz típus

A tavasz az újjászületés időszaka, a fagyos tél végével a virágok új erőre kapnak, hajtások képződnek rajtuk, beborítják a mezőket csodálatos színvilágukkal. A tavasz lányai is hasonlóak, bőrük barack színű, hajuk világos és meleg árnyalatokban pompázik.


Bőrük

A tavasz típusú hölgyekre sűrűn mondják, hogy babaarcú szépségek, hiszen finom arcvonásokkal rendelkeznek. Van bennük valami törékenység, orcájuk akár a barackvirág, de az elefántcsont szín sem ritka. Könnyen kipirulnak és aranybarna szeplők jelennek meg az arcukon. Érzékeny bőrük ellenére szépen le tudnak barnulni, bár azért nem ajánlott huzamosabb ideig a napon tartózkodniuk.


Hajuk

Legjellemzőbb a szőke és a vörös árnyalatai, a világos szőkétől egészen az aranyló vörösig minden árnyalat megtalálható a tavasz típusú hölgyek színpalettáján.


Szemük

Szemük színe igen gyakran feltűnő, a kék és zöld különböző árnyalataiban pompázik. Nem ritka a türkiz és okker árnyalat is. Smink választásnál is érdemes olyat keresni, mely kiemeli ezt a ragyogó tekintetet.


Színeik

A sötét színek elnyomják bájukat és fakóvá teszik őket, így inkább a világosabb, púderesebb színekkel kísérletezzenek. Jól állnak nekik a pasztell és pezsgőszínek, továbbá barack, türkizkék, halványzöld, beige, drapp, pisztácia, jádezöld, élénk- türkizkék és aranysárga, narancsvörös és korallpiros. A klasszikus fekete-fehér kombináció elnyomja a tavasz lányok igazi báját.




You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ez nagyon jó ötlet, bár nem biztos, hogy kizárólag csak 1 kategóriába tartozom. Szerintem mindegyikből 1-1 kis dolog az amit vonatkozik rám. Kíváncsi leszek a többire is. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, én mindig is kétkedve álltam az ilyen "csoportosítsuk az embereket így és úgy" dolgokhoz, szóval kíváncsian várom, mit tudsz kihozni ebből a poszt-sorozatból. c:
    Minden esetre várom a következő részt. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz "sorozat" lesz, kíváncsian várom a többit! Én sem tartom szerintem konkrétan egy típusba, mindegyikből csipetnyi jellemző rám :)

    VálaszTörlés
  4. uh lányok, látom mindent bele kell adnom a következő posztokhoz. Nekem szerencsém van, mert tipikus tavasz típus vagyok, így magamból kiindulva gondoltam, hogy mindenkinek jó, ha tudja magát kötni valahova (vagy több helyre).

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images