Timarcs - Interjú

12:14

Nemrégen ismertem meg Timit, a Timarcs márka tervezőjét. Az első találkozásnál úgy éreztem, hogy teljesen egy hullámhosszon vagyunk és nagyon jól el tudunk beszélgetni. Ez a későbbi találkozóinkon csak erősödött, már lassan hazajárok a Palomában lévő showroomba, ahol az ő termékeit is találhatjátok. A legszuperebb, hogy a ruhák még neon fényben is pompáznak.





Hogyan alakult ki a márka?

A márka az iskola befejezése előtt már elkezdődött. Először vászon táskákat varrogattam, és fesztiválokra pólókat, egyszerűbb ruhákat majd később, mikor az egyik hazai ipar és kézműves internetes webshopban kezdtem árulni a kreációimat, akkor már boltnévre volt szükség. Sok vívódás után született meg a Timarcs márkanév, ami tulajdonképen a két utónevemből (Tímea, Mária) alakult ki.




Mi az ami inspirál 1-1 kollekció tervezésénél?

Az elsődleges szempont a kényelem, legyen szó szabásvonalról vagy anyagminőségről. Az a határozott véleményem (és tapasztalatom), hogy sokkal magabiztosabban és természetesebben érezzük magunkat komfortos öltözetben. Ezért szeretjük annyira, amikor egy fáradt nap után otthon magunkra kapjuk a mackó nadrágunkat és a kapucnis pulcsinkat. Az otthon érzetét szeretném az utcán is tapasztalni, megspékelve egy kis futurizmussal, eleganciával, kreatív formákkal. Szeretem az aszimmetrikus szabásvonalakat, szokatlan anyagfelhasználásokat és egyre több teret kap kollekcióimban az újrahasznosítás.




Mi volt a névválasztás alapja?

A logó egy életfa medálból született meg. Mindig is vonzódtam a fákhoz, édesapám "fenyőerdőt" nevelt a kertünkben, szebbnél szebb tuják és ezüstfenyők sorakoztak a ház körül és mindegyikük kivételes gondozásban részesült. Azt hiszem ide vezethető vissza a fák utáni vonzalmam. A legnagyobb fenyőnkkel (gyerekkoromban) egy láthatatlan szállal kötöttem össze magam amit azóta is húzok magam után bárhol is legyek, vagy bármerre is járjak. Azt gondolom így fejeztem ki ezt a különös kötődésemet a fák iránt.




Hol lehet hozzájutni a termékeidhez?

Leginkább a Paloma berkein belül, a 4-es szobában találkozhattok a kreációimmal, ezen kívül a Noborder Szalonban is megtalálhatóak a termékeim. 




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Névtelen6/26/2015

    Szia! A felső, amit viselsz a fotókon kb. mennyibe kerül? Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Szia. A Bershka-ban vettem ezt a fehér crop topot 2500 forintért :)

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images