Balilla - Interjú

11:04

Balilla ékszereivel még ifjonc blogger koromban ismerkedtem meg és nem hittem, hogy egyszer élőben is találkozni fogok a készítőjével. Lám, ahogy jobban megismertem a magyar tervezőket és ékszer készítőket, így már volt bátorságom felkeresni őt, méghozzá a Wamp Design vásáron, az interjút pedig meg is ejtettük a Balilla pop up store eseményen. 

Hogy indult az ékszerkészítői pályafutásod?

Már érettségi előtt tudtam, hogy divattervezéssel szeretnék foglalkozni, ezért felvételiztem a MOME-ra, ahova első próbálkozásra nem vettek fel, így B tervként az ELTE Kommunikáció és Médiatudomány szakán folytattam tovább a tanulmányaimat. Egy kis idő elteltével éreztem, ez nem az az út, ami nekem meg van írva. Diplomázás után szorgalmasan dolgoztam tovább a portfóliómon, de ez alkalommal már a London College of Fashion volt a cél, ahol textil és divattervező szakra egyből felvettek. Végzős ruhakollekciómmal megnyertem egy rangos nemzetközi díjat, a Hand&Lock Prize-t, ennek ellenére mégis az ékszertervezés világába kalandoztam tovább.





Egy ilyen díj után miért pont az ékszerkészítés mellett tetted le a voksodat?

Úgy tapasztaltam, hogy ruhákkal foglalkozni sokkal összetettebb feladat, mint ékszerekkel, hiszen egy ruhamárka elindításához nem elég egy ember - nem árt ha van egy modellező aki elkészíti a szabásmintákat és persze egy varrónő, aki meg is varrja a darabokat. Az sem hátrány, ha az ember megfelelő kezdőtőkével rendelkezik, hiszen egy ruhakollekció kivitelezése nem olcsó mulatság. Egyenlőre maradok az ékszereknél, de tervezem, hogy a közeljövőben ruhakollekcióval is előrukkoljak - rengeteg ötletem van !




Ha jól tudom, már a második showroomod fogod nyitni a közeljövőben?

Igen, ez már a második, az első 2012-ben nyitott meg, egy évig remekül ment, de úgy döntöttem, szeretnék tovább tanulni mesterképzésen, szintén a London College of Fashion-ben, így azt be kellett zárni. Az új showroom a Rákóczi ter közelében van, ide előzetes egyeztetés után lehet jönni vásárolni.





Milyen anyagokkal dolgozol szívesen?

A kedvenc anyagom a bőr, három bőr kollekcióm is volt az előző szezonokban, amikben mind ékszerek , mind táskák és egyéb kiegészítők is helyet kaptak. Az utóbbi időben más anyagok irányába kalandoztam el, de a tavaszi kollekcióba visszacsempészem a bőr anyagokat.





Mesélj egy kicsit az őszi-téli kollekciódról...

A gyerekkori nosztalgiát szerettem volna életre hívni és a szürke hűvösebb napokba egy kis vidám színt csempészni. A Candy Crush kollekció fő árnyalatai a vattacukor rózsaszín, a porcelán kék és a púder lila. A kampány egyik jelmondata: "Egymásba folyó színek és hangulatok, egymásba folyó évszakok. Folyamatos mégis állandó. Mint mikor megállt az idő, gyerekkorban a cukorkásboltban".








You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Tündéri ez a leányzó, nem tudtam mosoly nélkül és üres kézzel távozni a showroom-ból! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. Hát Reni, elhiszem. ;)Nem tudom eldönteni, hogy őt kedvelem-e jobban vagy az ékszereit. :D Mind a kettő csodálatos.

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images