Légy az, aki lenni akarsz! Légy önmagad!

13:21

Amikor indult a blog, akkor nem csak arról szólt, hogy mi a trend, mit vegyünk föl, mivel párosítsuk, hol vásároljunk, hanem voltak elgondolkodtató témák, melyek kicsit a szívünkhöz szóltak. Ez, úgy érzem, elveszett, de most újra visszahozom, mert hiányzik.

Manapság sokszor hallani, hogy az öltözködés az önkifejezés egyik eszköze. Amióta az első ember megszületett, azóta létezik a divat is, bár kezdetben más funkciót látott el, mint manapság. Egykoron a ruhák a védelmet jelentették, ám, ahogy az ember fejlődött, felismerte, hogy meg kell különböztetnie magát a többiekről, erre pedig a legkézenfekvőbb az öltözködés volt. Idővel a ruházkodás a társadalmi különbségek szemléltetője lett, ha ránéztél valakire, láthattad a rangját, a társadalomban betöltött szerepét. 


Mára már enyhültek ezeket az idejét múlt szabályok, bebizonyosodott, hogy a jó „ranggal”, sok pénzzel nem lehet stílust venni, akármennyire is szeretnénk. A stílus az, ami velünk született, amitől mi másak, többek leszünk és különlegesebbek. Mindenkinek van egy egyéni stílusa, ami csak rá jellemző, és ezt meg kellene találnia. Azt látom, hogy kezdenek eltűnni az egyéniségek, az emberek egyenlőek, ugyan azt a ruhát viselik, ugyan ott vásárolnak, ugyan úgy veszik fel, mint a másik ezer. Ez azért van, mert félünk megmutatni magunkat? Talán igen, talán így nem kell felvállalni, hogy „Ide nézzetek, ez vagyok én!” Félünk attól, hogy másoknak nem fog tetszeni? 


Még így életem, addig boldogtalan voltam. A középiskolában aggattak rám egy címkét, én próbáltam a szerepemnek megfelelően viselkedni, még rá nem jöttem, az nem én vagyok. Ma már nem érdekel, hogy mit gondolnak, nem a szerint élek, amit mások elvárnak, hiszen akkor nem a saját életemet élném, hanem az övékét. Megtaláltam önmagamat, azt, amiben átélhetem a Csíkszentmihályi Mihály által oly sokat emlegetett flow-érzést, ha szépen akarunk fogalmazni, rátaláltam az utamra. 


A divat tesz engem boldoggá, és az, amit kapok tőle. A segítségével ki tudom fejezni önmagamat, hiszen bennem ezer lélek él, mindegyik mást és más, és ezeket a ruhák által tudom életre hívni. Már többször megkaptam a kaméleon jelzőt, egyszer vadóc vagyok és lázadó, másnap jó kislány, harmadnap finom és elegáns úrhölgy. Ez mind én vagyok, mint mindenki más. Benned is ezer lélek bújik meg, gondolj csak bele, ha édesanya vagy, tigrisként véded gyermeked, máskor szerető vagy, aki az élvezetek nagyasszonya. Csak engedd szabadjára magadat, légy az, aki lenni akarsz! Légy önmagad!



You Might Also Like

2 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images