Zemse - Interjú

19:56

Letisztult formák, minimalista design, remek kombinálhatóság, ez a Zemse márka eszenciája. Zentai Emesét, az ékszerek készítőjét faggattam a márkáról, az inspirációkról és az új, tavaszi kollekcióról. 

Hogyan indult a márka?
Eleinte hobbiból, autodidakta módon készítettem az ékszereket. Ez egy kísérletező, keresgélő időszak volt. Hálás vagyok érte, ez formálta meg a mai Zemse stílust.

Mi a névválasztás miértje?
Előbb volt a becenevem, minthogy a márka megalakult volna. Sokan vezetéknevükből vagy keresztnevükből alakítják ki a márkanevüket, esetleg a teljes nevüket használják. De a Zentai Emese kevésbé lenne hangzatos márkanévként, mint a Zemse, így gondolkodás nélkül ezt a nevet választottam.Ékszerek terén milyen divatirányzatok lesznek idén a középpontban?
Nem követem az aktuális trendeket. Mindig is a magam feje után mentem. Régóta a minimalizmust kedvelem, az hogy ez most szélesebb körben is divat lett, az igazán szerencsés plusz számomra.


Mi alapján inspirálódsz?
Sokszor nem gyűjtök inspiráló dolgokat, hanem kreálok egy történetet, amire ráépítem a kollekciót. Így akár egy megfilmesítésre váró sci-fi történet is kialakul.

Mesélj egy kicsit a tavaszi kollekciódról...
A tavaszi/nyári kollekció a REFLECTION nevet kapta. A különleges csiszolás miatt az ékszerek tükröződnek, vibrálnak. Viselés közben, fényjátékkal táncolnak. darabokra jellemző a minimalizmus, a letisztult, kerek formák. A kollekció fénypontja a különleges tervezésű nyakpánt, ami minden testalkathoz idomul, szépen, optikailag nyújtja a nyakat. kollekcióban idén is megtalálhatóak a populárisabb darabok is, melyek a hétköznapok éke lehet, illetve az elegánsabb, alkalmibb ékszerek is. Reflection kollekció sikerrel debütált az üzletekben (wonderLAB és Laoni La Store)és a WAMP Design Vásáron is.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?
Most nagy izgalommal tölt el egy különleges megkeresés. Egy ruhatervező kért fel, hogy tervezzek egy kapszulakollekciót egy divatbemutatón való közös bemutatóra. Ez most nagy kihívás számomra és nagy megtiszteltetés is.Bízom benne, hogy jól sikerül és akkor elmondatom, hogy a márka eddigi életében ez az eddig legnagyobb siker.

Képek forrása: Zemse, One Fashion Budapest Facebook oldala

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images