Ismerd meg a hazai divattervezők tavaszi kollekcióit! - 4. rész

19:42

A magyar tervezőket bemutató cikksorozat már a negyedik részéhez ért. Ahogy megszoktátok, ezúttal is újabb 5 hazai tervező tavaszi/nyári kollekcióját gyűjtöttem nektek össze, kreativitásban most sem volt hiány!

Fibula
A kollekció hangulatát a forró nyári napok, a marokkói táj és a testet lágyan körülölelő rusztikus textilek határozzák meg. Natúr lenvászon és szellős pamut anyagok alkotják az öltözékek alapjait. A fazonok finoman követik a test vonalát teret engedve a szabad mozgásnak, mint ahogy a hőségben is a legkényelmesebb lenge nyári ruhánkat szeretjük viselni. A natúr homok színeket a naplemente narancsos árnyalataival élénkítették a tervezők és a komplementer kék párjával tették hangsúlyossá.


Enihorn
A tavaszi/nyári kollekció középpontjában a hagyomány áll, minden egyes elemét vidámság, békesség, családiasság és a szeretet ölel körül. Már a tervezőnő ükanyjának egyik lánya is a divatiparban tevékenykedett, ezt a családi örökséget eleveníti fel az izgalmas sziluettekkel és az anyagok puhaságával. A hagyomány megjelenik a ruhák forma- és mintavilágában is, a virágmintákat alapszínekkel kombinálja, ezáltal ötvözi a múltat a jövővel. 


CAKÓ
A brand kollekciójában is visszaköszönnek a 70-es évek és a geometrikus formavilág. A darabok színvilága is hűen tükrözi a tervezőnő inspirációjának forrását, a napságra, türkiz és fehér árnyalatok hatására úgy érezheti magát az ember, mintha David Hockney - A nagy csobbanás című festménye kelt volna életre. A kollekció célja a felszabadult nyári életérzés megélése.


INQ
A 2016-os tavaszi/nyári szezon darabjainak inspirációja a második világháború előtti belsőépítészet újszerű megoldásaiban keresendő. A bútorok geometrikus formái, mozgó-nyíló elemei a ruhákon puha redőkbe rendeződnek, a drapériákat szalagok fogják közre. Anyaghasználat tekintetében igen széles a választék, pamut pulinok, pikék, fényes felületek is megtalálhatók a kollekcióban, színvilágban pedig a kék különböző árnyalatai, military zöld és szürke árnyalatokat láthatunk.


The Four
Új kollekciójával a márka egy életérzést ad vissza, a flow élményt. "A flow lehet meditáció vagy bármilyen impulzus következménye, amely elindítja és inspirálja az agyat, és amelynek következtében a munka produktív lesz, az élmény pedig pihentető. Ezt a paradox állapotot fogalmaztuk meg a minták és a ruhadarabok tervezésekor". A 70-es évek hangulatát idéző darabok színvilága a klasszikus fekete-fehér mellett kék, narancssárga és fáradtzöldet is tartalmaz. A ruhákat értékkel ruházták fel, egyfajta üzenet a kor fiataljai számára, ébredjenek tudatukra és harcoljanak az igazukért!



You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images