Ismerd meg a magyar tervezők tavaszi kollekcióit! - 5. rész

8:00

A hazai tervezők tavaszi kollekcióit bemutató cikksorozat befejező állomásán olyan magyar lookbook képeket gyűjtöttünk össze, melyek vizuális megjelenítése igen erős, a képi világ mögött pedig komoly okok húzódnak meg.

WYHOYS
A tervezőnő, Pápai Lilla hitvallásából fakadó életfelfogást szövi bele tavaszi/nyári kollekciójába. A cél, hogy kitörjenek a felgyorsított fogyasztói társadalom pazarló életstílusából és organikus öltözködési alternatívát kínáljanak vásárlóinak. A kollekció által vizualizációnak egyes társadalmi problémák, melyek megoldása sürgőssé vált. Ilyen a világmérteket öltő olajszennyezés, a föld élővilágára negatív tényezőként hat. A brand neve is érdekes, lényegében egy mozaikszó, "Wear Your Heart On Your Sleeve" kezdőbetűiből alakult ki és azonos az első kollekció címével. A ruhák stílusát tekintve a sportos elegancia szövi át a darabokat, az olajszennyezés képi megjelenítését remekül visszaadja a OEKO-TEX gyapjúból készült nemez, melyen a grafikai mintákról az alábbi társadalmi problémákra lehet asszociálni.


NAPSVGAR
A tervezőnőt megihlették az 1930-as, 1950-es évek amerikai motoros klubjai. Megragadták azt a pillanatot, amikor a motoros a verseny végén leszáll a motorról és lehúzza magáról a bőrdzsekijét, csupa verejték és sár. A kollekcióban megtalálhatóak a 21. századra jellemző hashtagek, melyet graffiti stílussal, testbarát anyagokkal kombináltak. A ruhákon megjelenő lények azaz critter az emberi és az állati lét határán egyensúlyoz, emberi és állati tulajdonságokkal felruházva.


Simeon Szőke
Kollekcióját főként egy személy, LEDA inspirálta, emellett az urbanizáció elleni lelki vívódás érzelmi szálaiból merített inspirációt, a csend és a magány hiányából, amely a tervezőt is körülveszi. Ez a kettőség megjelenik a kollekcióban is, melyet a mélykék, jégkék, fekete és fehér színek kombinálásával ad vissza.


Tamara Toth
A márka 5. szülinapja alkalmából új életre kelnek a korábban is használt sziluettek és anyagok is, valamint megjelennek olyanok is, amiket nem voltak jellemzők a brandre. A múlt összeér a jelennel, az eddigi anyagok (velvet, kord, neorprén, gyapjú) mellett a maszkulin jegyek is keverednek. A nosztalgikus életérzés mellett a másik inspiráció Írország volt, hangulatokat, benyomásokat testesítenek meg a darabok. 


Abodi
"Az apokalipszis után az emberek új világot teremtenek, ahol feltámadnak az ősi hiedelmek és legendák. Az emberiség még egyszer átéli gyermekkorát." A kollekcióra jellemző az olasz csipkék használata, a tiszta, puritán sziluettek, sötét és piszkos árnyalatok. Ezúttal sem marad le a márka szimbóluma a ruhákról, az Unisus különböző formákban jelenik meg a darabokon.



You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images