Budapest Fashion Show

8:00

Nem sűrűn fordul elő velem, hogy negatív kritikát írok, de ebben az esetben nem tehetek mást. Soha nem csalódtam még ekkorát egy rendezvényben, főleg, hogy milyen jól be volt harangozva. Ha tovább olvassátok a cikket, megtudjátok, hogy miért.


Előző héten került megrendezésre a Budapest Fashion Week. A facebookon megnéztem, hogy milyen tervezők lesznek, de egy olyat találtam csak, akit ismerek. A designt is furcsának találtam, hiszen a megszokott fekete-fehér helyett színes volt és külön facebook oldal tartozott hozzá. Gondoltam, csak újítani szeretnének.


Az eseményre érve szembesültem vele, hogy ez nem az a Budapest Fashion Week, mint amire én gondoltam, hanem egy hasonló néven futó rendezvény. Már a helyszín sem volt jól meg választva és látszott, hogy csak kevés emberrel kalkuláltak. Az első sokk akkor jött, amikor megláttam a ruhatárnál, hogy fizetni kell külön minden darabért! Én ilyet még nem tapasztaltam nívós eseményen.

A divatshow az emeleten volt, így elindultunk felfelé. A teremben félhomály volt, szétnézve tapasztaltam, hogy nem sok reflektor volt a teremben. Némán fohászkodtam, hogy a fények legyenek jók, de sajnos ez nem jött össze, így előre is bocsánat  a képekért, a kék reflextorok mindig bezavartak.


Mint ahogy lenni szokott, az első 1 sorban ültek a bloggerek, sajtósok és fontosabb emberek. Mi is sajtósként mentünk, így ott foglaltunk helyet. Ekkor volt időnk körülnézni. Igen kevés szék volt kirakva az embereknek, bár ez utólag nem volt baj, hiszen még ezeket se foglalták el, annyira kevesen jöttek el.


A show fél órával később kezdődött, bár ez benne van a pakliban, hiszen mindenhol van némi csúszás. A műsorvezető elmondta, hogy az első tervezőt, az MZF-et a víz inspirálta. Ezt tényleg visszatükröződött a ruhák színén és formáján.


Mikor az utolsó modell is levonult a kifutóról, utána jött a következő sokk, hiszen a divatbemutatók között táncos fellépők voltak. Egy burlesque táncos következett, aki össze-vissza vonaglott a színpadon. Az se segített a látványon, hogy pont előttünk tette szét a lábát, bár a férfiak arckifejezését nézve ők máshogy gondolták.


A táncoslány produkciója után a második tervező darabjait láthattuk. Sem az anyaghasználat, sem a szabásvonalak nem tetszettek. A harmadik tervező, Anwaryan ruháit viszont az egyik legjobbnak találtam. Jó pár kreációt el tudnék képzelni magamon.


Anwaryan után egy román tervező, Luis Alexandru Drăjandarabjait húzták magukra a modellek. Véleményem szerint a kollekciója üde és friss volt. Az anyagok és a kiegészítők remekül harmonizáltak egymással.


A kifutón látható utolsó tervező, Essende elrepített minket a tündérek birodalmába. A képen látható kabát megdobbantotta a szívemet, annyira szépen ki voltak dolgozva a minták rajta és a szabásvonala is közel áll hozzám. A tervező többi ruhája is nagyon egyedi, remélem még találkozom a kollekcióival valahol.


Összegezve az előbb leírtakat, itt a fő baj a szervezéssel volt, jövőre még adok egy esélyt neki, meglátjuk, hogy tudnak-e színvonalasabb rendezvényt szervezni.


Ki volt még valamelyik napon? Nagyon érdekel, hogy ti mit gondoltok az eseményről!



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nekem Drajan kollekciója tetszik legjobban! :) Mindenesetre érdekes tapasztalat lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Hát tapasztalatnak tényleg érdekes volt :D Az utolsó három tervezőnél én találtam jó darabokat.

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images